Dagkonferenser och golf

Konferens från latinets conferre, är att ord som betyder sammanföra. Att sammanföra ett arbetslag, eller medarbetare och chefer under en dagkonferens är ett bra sätt att träffas och byta information med varandra. Det finns många konferensanläggningar som erbjuder dagkonferenser med lokaler att sitta i, lunch, fika och ofta en standardutrustning.

 
Att boka en dagkonferens görs lämpligast i närheten av er arbetsplats. Eftersom den ofta bara är över dagen, så är det dumt att lägga tid på att resa en länge sträcka. Om du vet med dig att det behövs längre tid, så är det i så fall bättre att boka en konferens över fler dagar. En konferens med övernattning kan anordnas längre bort och dessutom innehålla aktiviteter som främjar samarbetet samt en god middag där ni kan umgås under mer avslappnade former. Dock finns det de dagkonferenser som erbjuder aktivitet och middag som avslutning om ni så önskar. Det är upp till er, när ni bokar, vad ni vill ska ingå.

 
De flesta konferensanläggningar har som tidigare nämnts, standardutrustning. Det innebär ofta att ni klarar er enbart med det. Har ni specifika önskemål, så hör med anläggningen om det går att ordna eller om det är något ni själva måste ta med eller fixa på annat sätt.
Givetvis går det att anordna en dagkonferens på er arbetsplats, men det är en bra idé att vidga vyerna och komma iväg en stund. Det behöver inte vara så långt från kontoret eller platsen ni jobbar på utan huvudsaken är just att komma ut till ett annat ställe. Det främjar ofta alla på ett bra sätt. Beroende på hur nära det är så se över transportmöjligheterna. Är det så pass nära så att det går att promenera dit, eller ska det åkas bil eller kommunalt?
Det går att anordna en dagkonferens på egen hand, eller så tar du hjälp av en aktör som har konferenser som sitt jobb. Sätt upp vilka punkter du vill ska vara med på konferensen och vad ni vill uppnå med den. Se till att alla deltagare tar del av dessa punkter innan konferensen kör igång.

Konferensweekend

Om man vill hinna mer möten och samtidigt ge en möjlighet till teambildning under konferensen, är övernattning perfekt! Det finns en uppsjö trevliga konferenslokaler nära Stockholm som tar emot både under veckor och helg. Thoresta Herrgård är en klassisk konferensanläggning som är känd för sin goda mat. Hit kommer företag som vill hålla konferens och njuta av god mat och dryck.