Aktiviteter konferens

Syftet med en konferens är i allmänhet att komma närmre sina medarbetare och etablera goda relationer med alla som återfinns och verkar i företaget. Många gånger sker också konferenser för att starta upp nya projekt, eller fira lyckade resultat. Oavsett orsak och bakomliggande faktorer, kommer man inte att hålla möten och arbeta varje timma. Det betyder att man behöver se till att deltagarna har någonting att göra under lediga stunder.

De konferensanläggningar vi tar upp på denna webbplats har alla sin egen inriktning och stil. Detta för att alla företag skall kunna hitta någonting som är intressant och aktuellt för deras konferens. Utbudet vad gäller aktiviteter är i allmänhet mycket brett. Vissa anläggningar har den enkla fördelen att de ligger mitt i centrum vilket ger deltagarna möjlighet att själva kunna hitta den typ av aktiviteter som tilltalar just dem. Andra har närhet till aktiviteter som inte lämnar större utrymme för egna utsvävningar eller idéer. Här finner du några aktiviteter där intresset blivit allt större.

  • SPA behandlingar
  • Golfbanor
  • Minigolf
  • Vinprovning
  • Restaurangupplevelser
  • Kanotpaddling
  • Friluftsaktiviteter

Utöver dessa ”klassiska” aktiviteter för konferens, finns givetvis också möjligheten att hyra in föreläsare eller ordna workshops för besökarna. Beroende på var man förlägger sin konferens, finns också aktiviteter som är bundna till kringliggande geografiska förutsättningar. De som föredrar golf som syssla under lediga delar av konferensen, har ett stort utbud kring Stockholm och Uppsala-trakterna. Här finns en uppsjö banor med olika svårighetsgrad och banlängd. Även om golf är en aktivitet som tar lång tid i anspråk, är det en aktivitet som ofta väcker intresse hos deltagarna. Den som inte spelat golf tidigare, kan bjudas in till golfklubbens Driving Range i kombination med en snabblektion i hur man håller klubban och använder hela kroppen för att få maximal effekt i sin golfsving.

Avkoppling

SPA-avdelningen är i allmänhet en ganska välbesökt del av varje konferensanläggning som erbjuder en sådan. Det är skönt att varva ner efter en lång dag, genom att sjunka ner i ett bubbelbad eller sätta sig i en bastu för att svettas ut stress och jobbrelaterade frågor. SPA avdelningar är någonting som kommit starkt under senare år. Visst har man sedan långt tillbaks i tiden kunnat få alltifrån tångbad till lerbehandlingar i samband med en konferens, men den typ av SPA avdelningar vi nu ser komma, handlar mer om rekreation och avkoppling. SPA behandlingar är ännu någonting som vittnar om lyx och storslagenhet, men enklare SPA avdelningar är någonting som finns i de flesta konferensanläggningarna nu för tiden. Friskvård och SPA avslöjar hur starkt man nu prioriterar välmående och hälsa hos företagens medarbetare. Det svenska företagsklimatet är långt ifrån hårt och skoningslöst, utan vittnar om socialt ansvar och intresse för allas hälsa. Visst håller även den svenska företagskulturen en hierarkisk struktur, men detta göra i allt större omfattning i kombination med avkopplingsmöjligheter. För den med intresse för träning och hälsa, är SPA-avdelningen en bra avslutning på ett intensivt och tungt pass i konferenshotellets gym.